Refloting empresarial: solucions financeres per a la teva empresa

El refloting empresarial és necessari quan una empresa està en problemes financers greus. Aquesta entrada defineix el concepte i enumera les decisions que pots prendre si la teva companyia està en crisi.

Definim com a refloting empresarial aquelles accions destinades que una empresa en situació de crisi financera es pugui estabilitzar. Aquest concepte també s’anomena reestructuració financera, i pot ser assumit per la pròpia gerència de la companyia o per una consultoria externa que proposi quines mesures implementar. Aquí resumim les vies d’actuació principals:

1. Renegociar els calendaris de pagaments

La primera mesura és renegociar els calendaris de pagaments per convertir, en la mesura que sigui possible, el deute a curt termini a deute a llarg termini. La política de renegociació s’ha d’implementar amb creditors privats, però també amb administracions. Això serveix per alleujar tensions de tresoreria i, de vegades, és millor fins i tot si pagues uns interessos addicionals. Per tant, és una manera interessant de mantenir la teva situació financera i agafar aire.

2. Accelerar els cobraments

L’acceleració dels cobraments que tinguis pendent és una altra manera de millorar la salut financera de l’empresa. En aquest cas, si tens pagarés o lletres amb descompte, pots aconseguir liquiditat a compte, encara que sigui a costa d’assumir un descompte. Si l’empresa està en una situació complicada a curt termini, t’interessarà comptar amb un romanent.

3. Obrir noves vies de finançament

L’obertura de noves vies de finançament, si és possible, també us pot interessar. Hipotecar alguna propietat o demanar un préstec amb garanties personals són algunes opcions per reflotar lempresa. Això sí, és altament important que comparis les condicions de cada companyia per trobar la millor opció.

4. Replantejar l’estratègia comercial

Replantejar lestratègia comercial és una altra de les opcions a llarg termini. Moltes vegades, el problema és als canals de comercialització, distribució o en dirigir-nos a un target inadequat. Aquest és el moment de prendre una decisió per millorar a mitjà i llarg termini i assegurar la supervivència de lempresa.

5. Millorar els processos productius

La millora dels processos productius és una altra de les tàctiques per reflotar una empresa, per una qüestió de competitivitat. Has de comprovar si l’ús dels factors productius és adequat o si hi ha tecnologies disruptives i poc costoses que podrien reduir els costos a curt termini. En definitiva, es tracta de revisar les opcions disponibles.

6. Refloting empresarial: reorganitzar els Recursos Humans

Finalment, cal comprovar si l’organització dels recursos humans és la correcta. Hi ha un excés de treballadors? Es podria fer servir millor la mà d’obra per generar valor? L’organigrama és poc funcional i dificulta la transmissió d’informació? Tot això cal revisar i comptar amb una assessoria especialitzada en dret laboral ajudarà.

En resum:

El refloting empresarial, ben plantejat, servirà per donar una segona oportunitat a la teva empresa i reencaminar-la. A IF Assessors et podem ajudar perquè comptem amb el know-how necessari en aquesta disciplina. Truca’ns per saber-ne més!

Ves al contingut
CreaEscola Quality Certificate for Education Website